lördag 16 maj 2009

Fyndig lördag

Mina tomatplantor 'Black Cherry' börjar ta sig ordentligt i de vackra naturligt patinerade terrakottakrukorna

Idag är det en riktigt härlig vårdag! Solern skiner och det är sådär lagom vårvarmt - ni vet när det är varmt, men man saknar de där ljumma vindarna som det är på sommaren. Efter en lång natt med en febrig liten Plutt så har han nu piggnat till igen. Nu är livet toppen igen, och han är igång som vanligt ♥ .
Ännu en vacker tulpan som inte har något namn. Så vackert mörk...

En lagom sysselsättning för dagen var auktionen som stod på agendan. Årets första uteauktion! Jag älskar de här auktionerna - bland en massa skräp hittar jag nästan alltid någon liten pärla. Det är inte alltid jag får dem, men idag ropade jag in 8 stolar för 100 kr - ett kap! 4 pinnstolar och 4 st i en annan variant som behöver ett lager färg (eller två) och ny klädsel. Bilder kommer i dagarna, förhoppningsvis. Tyvärr gled en parksoffa mig ur händerna p.g.a. min snålhet, men jag försöker intala mig att den var i alldeles för dåligt skick. Men fin var den...

Ikväll är det ju Eurovision song contest, ska ni titta? Vi brukar alltid hamna framför den, men vi röstar aldrig. Men då behövs ju lite fredagsmys egentligen, men min plan var fisksoppa och pannkakor. Inte så mysigt kanske... Vad brukar ni göra när ni ska ha fredagsmys?


4 kommentarer:

Villa Hemmet sa...

Hihih, visst piggar chips o cola upp. Det kan trötta småbarnsmammor behöva för att (nästan) hålla sig vakna för att se vinnaren :)

kram

Marina sa...

Vilken häftig tulpan!
Här blir det mat a´la Erica i kväll. Hon har hemkunskapsläxa att laga mat inkl. baka bröd till maten. Skönt att slippa allt! Hon ska nämligen både diska och duka också.
Det blir nog "festivalen" här också även om jag oftast retar mig på gapiga programledare, dåliga låtar och konstig röstning men som sagt det blir nog att vi ser ändå.

Ha det bra!

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej!
Åh va mysigt med utomhus auktion! Ser fram emot bilder på dina stolar. Håller själv på med att måla alla möbler jag kommer åt i torpet vita...Granngården hade loppis idag och jag hittade 3 små serveringsdelar från en gammal Arabiaserie, 2 plåtskopor till mjöl el dyl från en gammal lanthandel och en fin barnstol. Allt för det facila priset av 80 pix =)Är nog för trött för att titta på TV. Fredagsmys för oss är numera Tacoskväll.
Hoppas att ni får en mysig kväll och att Plutten håller sig pigg o frisk,
Kram Maria
PS! Du har väl inte missat utlottningen av en tallrikshylla hos mig?

StrandviksVillan sa...

Vilka härliga bilder i dina senaste inlägg! Det är så intressant att odla och se när allt börjar växa :)

Skulle ju svara på din fråga om dynorna: Jag har köpt dom på ett vanligt varuhus här i Finland och dom kostade 15 euro styck. Har från tidigare av samma modell till min däckstol så jag vet att dom är väldigt tåliga och praktiska.

Ha en mysig kväll! Kram A-C