tisdag 14 oktober 2008

Murgröna i växthus

I helgen har det varit soligt vackert väder med mycket blåst. Men det räcker med solen som lyser upp alla guldröda höstfärgade bladverk där ute för att jag ska bli glad. Höstglad liksom. Iallafall så fick jag lite ork (var nu den kom ifrån. Kan det ha varit från den extra energin i alla cupcakes månntro?). Förra året hade jag tre stycken lyktor i olika storlekar på yttertrappan med blockljus. Det var fint och mysigt, men ett år har gått - det har blåst och stormat och glaset har gått sönder på två utav dem. Här krävdes nya tankegångar helt enkelt. Och plötsligt blev den största lyktan till ett litet vitt växthus för en murgröna! Rosten är bara ett pluss. Jag blev helnöjd och murgrönan trivs toppen i krukan som jag vann hos Lina med bloggen C'est la vie och den härliga nätbutiken C'est la vie Home!

Tack för alla glada kommentarer om mina kvistar i sovrummet -vad roligt att ni tyckte om det! Och vad roligt att ni blev sugna på cupcakes. Men det förstår jag, har man väl smakat dem så är man fast ; ) . Om ni vill ha bra frostingsrecept så kan ni gå in under etiketten "Mat Bakverk och Recept" här på min blogg så kommer det upp 2 förslag på olika frostings. Och är ni sugna på att pröva den vita chokladfrostingen så kan ni gå in på Mias blogg Hem och Lycka. Ha en bra dag!

♥ Kram M ♥

12 kommentarer:

Camillas nya hem sa...

Haha, om energin kom från cupcakesen måste det ju vara okej att äta flera stycken om dagen, eller? :) Vilket fint litet växthus!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Snyggt! Ja visst är det bra när saker och ting kan ha flera användningsområden. Och sådant som används till något det inte var menade för...det blir oftast lite mer intressant!

Ha en fin dag!

Anonym sa...

Vad tråkigt att glaset inte höll på två av ljuslyktorna... men det gav ju dig idén om att göra ett växthus av den stora lyktan, till din murgröna !

Åååå vad fint det blev !

Kram Kram

mitt skärgårdsliv sa...

Så fint det blev, murgröna hör till mina favoritväxter. Fiffigt att använda lyktor till nåt annat :) än lyktor.

IKT i min vardag sa...

Jag har också funderat på att skaffa en rejäl lykta att ha som växthus, det är ju en väldigt fiffig idé :-)

Kom gärna in och tävla hos mig :-)

Kram Linda

♥ Fyra årstider sa...

Jag har murgröna som växer vilt i min trädgård, härligt att se denna växt slingra sig upp bland träden.
Kram Lotta

A home far away sa...

Härligt med ny energi, det borde jag också ha fått som har varit borta från hemmet ett tag...men värmen tar liksom musten ur mig, hihi.

Cupcakes det måste jag kolla vidare på...

Kram Gunilla

Tidsmästarinnan sa...

Hjälp! jag vill baka cupcakes och fixa med snygg trollhassel hemma hos mig också, med en gång! här blev man ju helt galet inspirerad...

Kram!

Södralycke sa...

Vilken smart ide! Det är alltid kul när man kan hitta nya användningsområden till sina saker!

Ha det gott! Krm Johanna

Ljuva ro sa...

Murgröna är en av mina favoriter! Bra idé.

Annika Christensen sa...

Kan man inte få se mer från växthuset? Fast det finns kanske längre bak i bloggen. Det blir liksom lite spännande när du visar så fint.
Ha det gott
Annika

Annika Christensen sa...

Så kan det bli när man inte läser allt. Vilken bra luring.
Ha det gott
Annika