torsdag 2 oktober 2008

Fram och tillbaka

Jaa, diskussionerna om köket fortsätter här hemma. En dag när jag kom hem från jobbet stod det här gamla handmålade skåpet i matrummet. Och nu kan jag inte bestämma mig. Är det här finare, eller var det bättre som det såg ut innan - såhär och såhär? Det gamla skåpet har hängt med ett tag, men vi har väldigt svårt att placera det i det här huset. Och färgmässigt är det inte heller helt enkelt, men vi vill absolut inte måla om det eftersom det är ett arv. Tydligen, om jag minns rätt, så var det en konstnär som var förtjust i min mans farmor som målade det åt henne. Visst är det härligt med möbler med karaktär och historia! Och faktiskt passar det ganska bra in med stilen i matrummet. Det jag är orolig för är att det ger en obalans i rummet. Som sagt, jag vet varken in eller ut (säger man så på svenska?). Vad tycker ni?

Just nu sitter jag här hemma med supersvullen hals, snorig näsa och ett huvud som håller på att explodera. Typiskt. Men men, får ta det lugnt och vila vila vila helt enkelt.

♥ Kram M ♥

15 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Nej det där skåpet passar inte alls in där! Jag kan hjälpa dig att ta hand omdet!!!!:-)

Skojjar bara - det var ett av de vackraste skåp jag sett och historien bakom det sen!

Kram Maud

rosenskära sa...

Skåpet är hur vackert som helst, precis som det är. Allting kan ju inte matcha perfekt, då känns det inte som ett riktigt hem utan mer som ett tittskåp.

Tycker jag.

Lena

Anna sa...

Hej hallå :-) Jag tycker det var mycket finare innan. Kram ANna

Villa Hemmet sa...

Tycker det står finfint där. Håller med "rosenskära" att det får inte vara för matchat - då blir det en död känsla.

- Jenny

Fröken Fräken sa...

Jag tycker att ni ska hålla fast vid att inte måla om det. Men förstår problemtiken med att det inte känns som om det passar in. Prova med att hitta andra saker i samma färger som är dominerande på skåpet och placera ut i matrummet så tror jag att det känns bättre!

Hem och Lycka sa...

Jag tycker det är ett vackert skåp, särskilt med den historian. Tycker det funkar fint både med skåpet nu och det som stod där innan.

Vänd på uttrycket så blir det perfekt - "ut och in" ;-) kram!

Under en vind sa...

Hej!!

Hoppas att allt är bra med dig och att den envisa förkylningen ger vika innan helgen!

Skåpet är verkligen fint! Svårt att bedömma hur det passar då man inte ser helheten...kanske kan du hitta nåt som ger det jämnvikt? Gillar historien bakom!

Ha det gott och en skön helg!

Kramar!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Tycker det är underbart! Och allt med sån fin historia är ju extra kul!
Sen kan jag förstå om du har en känsla av att det inte passar in..Så kan jag också känna över mycket. Men om du inte kan ha det i ett annat rum, så tycker jag du ska låta det stå kvar!
JAG tycker det passar fint där:)
Susanne

rosenfröjd sa...

Jag höll ärligt talat på att trilla av stolen när jag såg skåpet! En sådan härlig, mild färgkombination, vacker form och när jag sedan läste historien bakom så smalt jag som glass i solsken!

Hoppas ni lyckas komma sams med skåpet för det är ljuvligt!

kram/
¨M¨

Millan sa...

Skåpet är jättecharmigt,förstår att du tycker det är svårplacerat särskilt när du hade ett så fint skåp där innan med.
Det bli en lite tyngre känsla när man jämför bilderna men å andra sidan passar det på något vist när det går mot höst och vinter, du kommer säkert på nåt bra.

Jes/Vita villa vila sa...

Å vilket gammalt vackert skåp! Ser jättefint ut där det står tycker jag!

Kram Jes

Lilla huset på prärien sa...

Jag håller med övriga läsare - skåpet är verkligen jättefint! Klart ni ska behålla det så som det är. Tycker det passar in fint!

Kram Jenny

Bergagårdens Lina sa...

Jättefint skåp! Jag tycker också att det passar! Behåll det!

/Lina

Moderncountry sa...

Oj, den var riktig så vanskelig. Prøver å se for meg resten av rommet. Er resten i naturlige farger burde det ikke være noen sak å kombinere.Men ikke for det, alt passer jo til lyse duse farger. Er matplass og kjøkken kombinert? Har sett på matplassen, der passer det jo perfekt inn!
Men ikke mal, et skap som har gått i arv ville jeg beholdt som det var.

Takk også snille deg for gode hilsner i bloggen!
Ha en riktig trivelig helg!
Klem Aina

Ann-Catrin sa...

Skåpet är så vackert..och det ger extra dimension till det med historien bakom... men lite svårt när man inte sre hela rummet att avgöra!!

Krya på dig du snoriga!!
KRAM
A-C