söndag 6 april 2008

Favoritredskap

* * *

Nu börjar äntligen trädgårdssäsongen och det kommer definitivt att märkas i min blogg (för er som inte redan märkt det ;-)). Bilderna är på två av mina absoluta favoritredskap i trädgårdssammanhang - min beskärningssåg och sekatör från Fiskars. Fantastiskt bra är de - framförallt beskärningssågen. Eggen är jättebra att man kan såga det mesta med den smidiga lilla hopfällbara sågen. Idag har jag t.ex. använt den till att såga ner delar av en gammal och förvuxen Thuja som stod brevid den lilla lekstugan, istället planterade jag en mindre variant av densamma. Mycket bättre! Fortsätt gärna och kom med idéer!

Den molniga dagen har faktiskt mest präglats av lugnt och skönt trädgårdsarbete och planering idag. Idéer kring en uteplats har tagit lite mer form och två rosor som min snälla bror har "importerat" från Skåne har planterats. De är så mycket billigare där! Rosorna som jag har valt att importera är bl.a. den underbara rosen Ghislaine de Féligonde. Den är inte bara fantastiskt vacker utan blommar även länge och doftar fantastiskt - jag rekommenderar!

På inredningssidan står det lite stilla just nu, inga större framgångar med köket, men däremot har jag fått en fin gammal kaffekvarn av mina svärföräldrar. Den får ni se den dagen den flyttar in i vårat kök (som vi ska ta tag i någongång... hoppas jag).

Innan jag avslutar det här inlägget vill jag bara tacka för alla kommentarerna som ni andra bloggare lämnar - jag blir jätteglad varje gång jag ser att någon har lämnat en hälsning! Tyvärr så är tid en bristvara här hemma just nu, så jag har inte hunnit hälsa tillbaka hos er allihopa. Men ni ska veta att jag verkligen uppskattar det och att jag ofta kikar in hos er fast jag kanske inte har hunnit lämna en hälsning. Och med detta hälsar jag er allihopa en fortsatt skön söndag!

10 kommentarer:

Bergagårdens Lina sa...

Jo jag bodde där ett litet tag för ett par år sen!

Det låter så härligt med trädgårdsarbete, ser också fram emot det så småningom... Bara snön kunde försvinna så!

Vita ljuva tankar sa...

Hej!

Rosor är underbara blommor. Jag planterade vita rosor vid kusten förra sommaren (snow white) och de var översållade av blommor hela sommaren, ljuvligt!

Tid ja, den börjar bli en bristvara här också. Jag förstår inte hur jag ska hinna allt! Nu ska jag sätta igång med denna terminens utvecklingssamtal också, jisses vad tid det tar!
Summan av kardemumman, jag förstår fullkomligt att du inte hinner med kommentarer, det gör snart inte jag heller...

Kram på dig!

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!
Jag älskar rosor..! Har många här i trädgården, flera av dem är gamla rosor som planterades när huset byggdes för drygt 100 år sedan..sedan kan jag inte låta bli att köpa lite nytt varje år :) Maken tycker att de sticks och vill klippa ner dem hela tiden och jag vill ha rosor överallt..hihi, så det blir lite kompromisser..eller nja, jag vinner nästan alltid just dessa strider ;)
Kram
Mia
Ps Trägolv! (maken sa att vi skulle riva undan de andra lagren nu i veckan..*yes!!*)

White Season sa...

Hallå där och tack för ditt mail, ska försöka svara på det i veckan. Visst är det väl härligt med lite trädgårdsfix nu, själv är jag öm i hela kroppen efter två dagars slit, men tänk så mycket man får gjort på en helg. Kram kram Malin

Under en vind sa...

Härligt då våren kommer så man kan vara ute!!! Jag har också mindre bloggtid nu, försöker hinna med nu eftersom jag precis gjort om sidorna, men räknar med att sitta mindre tid så snart det landat....
Idag väntar en heldag på jobbet, men det är skönt att sitta här en stund på morgonen innan man ger sig av i verkligheten! Idag när vi vaknade var här lite vitt på marken! Vi som tog fram trädgårdsmöbler i helgen! Antar att det försvinner lika snabbt igen!
Ha en go dag, kram!

Helena/franskaliljan sa...

hej, vilken härlig blogg du har!

jag ska prova de rosor du gav förslag på, jag älskar rosor, pelargoner och franska liljor.

välkommen till min blogg när du vill!

Helena/franskaliljan

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Hittade just din blogg. Wow, den föll mig verkligen i smaken. Kul. Jag återkommer! Hoppas det är OK att länka till dig?!
Hälsn MARIA

Villa elva-kulla sa...

Än så länge ligger snötäcket kvar på backen och jag får vänta ytterligare ett par veckor innan trädgårdsredskapen ska fram.
Ha de gott i vårsolen!
/ Jennie

drömmen om vitt sa...

Hej hopp!
vad roligt att du kikade in hos mig.
Iden om köksträdgården har varit en lång process. Ideer har jag fått genom trädgårdsböcker och tidnigar. Att vi fick ha allt inom nät, beror på alla råddjur. Sedan kommer jag att planera nytt utifrån den.
Ska i vår försöka göra röda ramar runtköksträdgården. Där vi ska plantera röd och gul lök, det tycker rådjuren inte om sedan ska vi ha en härlig pionrabatt i ramarna med. Tycker att det blir fint när man har grönsaker och blommor tillsamans.
Lotta:)

Jo sa...

Jadu, det där med trädgård.. :) Den skulle ju kunna svälla ut och ta över hela ens liv om man bara lät den göra det! Men det är ju så roligt och man vill så mycket. Och det finns så mycket att lära sig! Vi är nyblivna trädgårdsägare och försöker få ordning på en vildvuxen variant.Det kommer nog att ta ett antal år innan vi är i hamn, men man får ta lite i taget. Jag får fortsätta kika in här och se vad du pysslar med, så jag får inspiration! Ser fram emot trädgårdsinlägg! :)