tisdag 18 mars 2008

Vårrusk!

En mjuk underbar liten viol trotsar vintervädret och kikar fram under snötäcket

Mina utslagna tulpaner som jag planterade för ca en månad sedan. Hur de såg ut då ser ni på de här bilderna.

Oj, nu var det några dagar sedan sista inlägget. Och dålig har jag dessutom varit på att kika in hos mina favvobloggar och svara på alla gulilga kommentarer som ni lämnat. De gör mig ju så glad! Det känns så kul att blogga "för er". Det är ju för min skull, men att veta att det finns människor som läser och uppskattar det jag skriver och visar gör ju att det blir så mycket roligare - tack! En utav anledningarna till den låga aktiviteten här på bloggen är att vi varit hängiga allihopa här hemma. Nu börjar det väl ge med sig som tur är - det är ju så tråkigt.

Igår när jag låg och tyckte synd om mig själv så tittade jag ut genom fönstret och såg hur regnet föll som spön i backen - och då var det ju ändå supervårväder häromdagen. En halv minut senare när jag kikade ut igen så hade ju den lilla staden förvandlats till ett vackert vinterlandskap. Man riktigt väntade på att Rudolf och jultomten skulle komma flygande förbi fönstret vilken sekund som helst. Det gjorde de aldrig, men snön låg kvar även idag när vi vaknade. En härlig promenad i fallande snö blev det därför idag för mig och sonen.

för att pigga upp i det här vädret och i sjukdomarnas tider så visar jag några bilder på mina vackra vårblommor som jag ju planterade ut för en månad sedan. De står sig jättebra fortfarande som ni ser - trots en och annan snöig dag!

16 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Hej vännen!!! Här är det också lite hängigt...jag är förkyld sedan i söndags...men är iallafall feberfri idag! Övriga familjen är friska....
Visst är vädret helt knasigt! Vi har också fått massor av snö! Men idag skiner solen så en hel del har redan smält bort igen!Hoppas att den försvinner helt före helgen....

Ha en fortsatt skön tisdag! Kram!

Anonym sa...

Tack för att du tittade in i min blogg! Jag ska kika runt lite hos dig senare, sonen vaknar snart och vill äta mat :-)

lottens vita och gröna sa...

hallojsan gumman! vi med är lite hängiga, i dag har vi bara varit inne bebban och jag, han fick vaccination igår så idag har det varit grinigt värre... usch här med är det snöblask, känns så fel nu vill man attlöarna ska börja spira, tulpan bilden är ju helt underbar, hopps i år att rådjuren låter bli mina! ha det bäst! kram lotten

IKT i min vardag sa...

Ja hängigt är ordet! Sonen har varit krasslig sedan i söndags och själv vet jag inte hur länge jag klarar mig utan att åka på eländet jag också...Vore ju trevligt att få vara frisk under påsk och påsklov!
Även om snön inte var direkt välkommen här så är det onekligen vackert ute. Fast idag töar det som bara den...
Mina vårplanteringar bodde i badkaret i natt då det var 8 minus eller mer ute...

Kram och krya på er!

Annie - Annalunda sa...

Visst är snö vackert...och vitt!!! Men jag vill INTE ha snö...jag vill ha vår!!! Fina bilder du visar!! Kram Annie

Lilla Blanka sa...

Dina bilder är jättefina på de snötäckta blommorna..! Jag måste säga att först blev jag så himla besviken när all snön kom.."vi som hade perfekt vår" men nu när chocken lagt sig (skrattar) så måste jag ändå säga att det är sagolikt vackert med snön och jag passar på att njuta så länge det varar.. :)
Kram
Mia

Bergagårdens Lina sa...

Trist att ni varit sjuka, hoppas att ni kryar på er!

Du har så vackra bilder jämt! Superfina!

Ja det är just vårvintern och hösten som jag verkligen tycker om som hästägare, och när jag inte haft häst är det då särskilt som jag saknat det. Det är ljust och lagom temperatur och inga insekter. Ofta är underlaget också bra, inte halt eller för hårt.

Du får ta och låna en häst och ta dig en tur i skogen nån dag!

Änglahem sa...

Jaa vintern kom till slut, igentligen som väntat. Men snopet var det ju när man vaknade upp på morgonen och det såg ut som det skulle gjort i julas!

Vilken liten vacker kämpe du visar!! gör ju att man inte helt tappar modet om en kommande vår!

Ha det så gott!
Kram
Ulrika

Designe sa...

Vilken vacker kakelugn du visade nedan!.. och så härligt med vårblommorna som sticker upp i kylan!:) Jag tänkte sätta ut lite vårlökar på bron men det har ju blivit kallare nu..kanske man får ta in dom på nätterna! Ha en fortsatt fin vecka! Kram :)

Vita maränger sa...

Tycker synd om blommorna när dom blir lurade gång på gång. Dom vet ju inte vilken årstid det är.
KRAM

MiaMaria sa...

JA nu är det allt bra knas med vädret......men jag måste säga vilka underbara bilder!

HA´det så gott!
Miamaria

Helene på Rörvik sa...

Hej!
Tack för orden i min blogg! Hoppas att ni mår bättre. Tycker också så synd om blommorna men det brukar ju klara sig. Kram Helene

♥Linda♥ sa...

Hej! Här har det oxå vräkt ner snö... hoppas den försvinner snart för jag vill helst ha vår och värme! Så fina dina blommor är trots snön!
Kram/Linda

Mamma C sa...

Jätte vackra bilder du visar. Men när vi hade våren här i söndags. kunde det inte fått vara vår nu då.
Kram Mamma C

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

God kvällsingen!!!

ja så trist med snö...nu!!!
vill ju ha vår ju!!!


Kvällskram Millan
~~~♥ L O V E ♥~~~
~~*`♥´ *~~

Det lantliga hemmet sa...

Hej.. underbara bilder du visar från trädgården, det kunde man faktiskt inte tro att det skulle komma snö i massor, synd om alla blommor som har kommit upp.. önskar dig en underbar påsk med massa god mat!

Kram