söndag 30 mars 2008

Bäst & Pest och en utmärkelse!

Jag antar utmaningen från Sara som har den underbara bloggen Under en vind om att visa upp Bäst&Pest här hemma!


* * *


Det var väl ganska bästiga och pestiga grejer, va!? Just de här bästisarna är de detaljer som gjorde att vi köpte just det här huset - att så många vackra gamla detaljer fanns bevarade. Självklart är även husets exteriör en klar faktor och en "bäst". De pestiga detaljerna är sådana som jag har retat mig på sedan dag 1. Nu äntligen försvinner ju mer och mer av det gamla köket = de äckliga kakelplattorna och det är en stor lättnad. Varje gång jag gick in i köket föreställde jag mig hur mycket bakterier som samlats i fogarna mellan kakelplattorna som låg som bänkskiva... ingen rolig tanke direkt. Så det nya härliga fräscha köket är så välkommet!

* * *

En otroligt skojig grej är att jag har fått en award från en av mina favoritbloggerskor Linda som har den härliga bloggen Vita ljuva tankar! Tack så hemskt mycket! Att utmärkelsen är just Blogging with a purpose känns ju extra roligt eftersom jag absolut försöker ha en röd tråd i bloggandet. Tack än en gång!

* * *

Annars har dagen fyllts av glädjen av att jag och P varit lediga hela dagen tillsammans med lilleman, lyckan över en underbar vårdag och jag faktiskt t.o.m. hunnit påta lite i rabatterna! Vilken lycka! Jag har haft abstinens ett helt år nu i och med att jag ju var gravid förra våren/sommaren med svår foglossning. Äntligen kunde jag sätta händerna i jorden och börja gå loss på gamla perenner som behövde klippas ner. Underbart! Ha en skön söndag därute i vårvädret allihopa!

14 kommentarer:

Peters Projekt sa...

Grattis till awarden! Visst blir man glad över att någon uppmärksammar det man gör. Ger liksom en sporre att fortsätta med bloggandet.

Härliga Bästbilder; gillar mest era värmekällor - känns varmt & mysigt.

När det gäller Pestbilderna så instämmer jag när det gäller inte minst laminatgolvet. Vi har själva laminat på ett par ställen (utan egen förskyllan dock ;) och vill verkligen byta ut. Får se när . . .

Ha en fin avslutning på helgen!/ Peter

Änglahem sa...

Grattis till utmärkelsen!!! vad roligt!!!
Erat hus ser bara sååååå underbart ut! och nu med detta nya härliga kök!! Spännande att få se fler bilder av huset så småningom!!

Skönt att du mår lite bättre!! Verkar som att det är riktigt envetna basilusker som far runt!

Kramar
Ulrika

Lea sa...

Grattis till utmärkelsen som verkligen är välförtjänt!
Härligt att se fina bilder och inspireras med byggandet när man ser andra kämpa på på samma vis.
Ert kök blir verkligen underbart.
Ha det gott!
/Lea

Vita ljuva tankar sa...

Vad roligt att du blev så glad, du är verkligen värd utmärkelsen!

Så kul att få se ditt bäst och pest. Det är ett härligt hus ni har! Den lilla sköldpaddan på rosa toan är ju störtskön ;-D!

Kram

Lila`s bloggvärld sa...

Jätteroligt att se sina pest och bäst saker.

Roligt med utmärkelsen!!

Kramis Lila

MiaMaria sa...

Gratulerar!!!!!!!!!

Kul att få ta del av Bäst och Pest!

Härligt att så mycket finnns bevarat i huset....

Ha´det så gott!
Miamaria

lottens vita och gröna sa...

jättegrattis till utmärkelsen, den är du sååå värd! dina bäst bilder är underbart bästiga..de pestiga är ju på projekt, vad skönt att bli av med kaklet!'

jag har också varit ute idag, känner mig som en kalv på grönbete eftersom jag med var gravid förra året. ha det sååå gott! kram lotten

Under en vind sa...

Stort grattis till utmärkelsen!! Den är du värd!!! Gillar verkigen din blogg!

Vad kul att du antog utmaningen och visade pest och bäst!!! Tycker att det är skönt att vi alla har både bra och dåligt i våra hem! Sakerna bara skiljer sig åt!

Vad härligt att du kunnat ge dig ut i våren! Stora kramen!

Benita sa...

Å, va de låter kul att påta i jorden. Här har inte tjälen gått ur marken ännu, men det är pågång.
Så skönt!

Ha de!
Kram B

Villa elva-kulla sa...

Kul att få kika på bäst och pest!
Ha de gott! / Jennie

Mamma Millan sa...

Hej o Grattis!!!!

Vackra Bäst bilder..men såå söt toa..skulle nog min lillsessa gilla!!!!!

Ha en härlig vecka!!!

~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨`·.,(¯`·´¯)¨¨¨¨¨¨¨¨
¨¨¨¨¨¨¨¨¨(¯`·´¯).·´¨¨¨¨¨¨¨¨¨
~♥ W I T H`·.,.· L O V E ♥~
¨¨¨¨¨¨¨¨¨Mamma Millan¨¨¨¨¨¨¨¨
~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~¨~~

HannaH i Det stora grå huset sa...

Först av allt; Grattis till utmärkelsen! Den förtjänar du verkligen!

Så måste jag säga att jag fnissade som 17 när jag läste din kommentar hos mig, om hur din man gasade när han såg en loppis-skylt i hopp om att du skulle missa den... *fniss* Känner så väl igen det där... Så gör min Gubbe med, han har muttrande fått vända och kört tillbaka många ggr kan jag säga...

Dina bästisar är så vackra. Förstår att du älskar dem. Det jag har lite svårt att förstå är smaken hos den som var där innan er... Att den hade de vackra detaljerna kvar samtidigt som de valde så "snyggt" kakel till köket och dessutom rosa (som jag brukar älska) på toan... Intressant... Men skönt att du får det till det du vill!

Härligt att påta i trädgården... Var i samma sits som dig förra säsongen, fick sonen i juli och då hade jag ju inte heller så mycket ork eller tid för trädgård... Ska bli sååå underbart!!! Och det ska verkligen bli spännande att se vad du har för växter. Mina favoriter är alla sk mormorsväxter..

Önskar dig en fin kväll!
Kram hanna

Designe sa...

Grattis till utmärkelsen och vilka fina bästbilder! :)

Från förråd till gästrum - Therre sa...

Vad kul att du bjuder på det som är lite mindre snyggt också. Hihi. Vill du inte ha kvaaaar det rosa? ;)