onsdag 6 februari 2008

Underbara irisar i zink

Som ni nu har förstått vid det här laget är en av alla mina favoritväxter just iris. Som vårblomma är den alldeles underbar med sina nästan lite mystiska kronblad. För mig är den magisk helt enkelt. Idag har jag införskaffat ytterligare irisar men av en annan sort. Dessa får stå tillsammans med härligt trollsk mossa i zinkkrukor i vardagsrummet. Allt för att pigga upp de regniga dagarna.

Det lilla bordet fann vi på vinden på vår förra gård (det var verkligen en guldgruva) och målades sedan förstås vitt. Det blev mycket bra!

5 kommentarer:

Willewira sa...

Jag tror att det är känslan av att våren är på väg som gör att man är så fäst vid lökväxter efter juletider.
Jag t ex fullkomligt älskar pärlhyacinter. Egentligen har jag väl inte upptäckt irisen inomhus, däremot uppskattar jag den mycket i trädgården.
Bilden med utslagna irisar är helt enormt vacker. Har du satt lökarna själv eller har du köpt dem på kruka i affären. Går det? Har nämligen inte sett det där jag bor.
Eller så har jag inte varit tillräckligt uppmärksam.

Hur som helst förstår jag att du njuter av att sitta i vardagsrummet nu.

Ha en skön kväll med irisarna!
/Willewira

Under en vind sa...

Vilka fina bilder!!! De där knopparna ger en verkligen känsla inför våren!

Jag hoppas att ni hittar hur ni vill göra i köket! Vi bodde i huset under 1 1/2 år innan vi började och vi hann ändra oss många gånger innan starten! Huset är ju dessutom mitt föräldrahem så vi hann tänka köksrenoveirng redan innan vi flyttade in...Vi funderade också på att riva väggen, men lösningen blev istället väggen med fönstret i.

Ha det bäst, kram!

Mitt Lantliv sa...

Tack för din kommentar...
Jag har tyvärr inte sytt monogrammen själv, de kommer från Stoff & Stil. Jätte smidigt då man bara kan stryka på dom, eller sy om man tänker tvätta tyget nån gång.
Tips till ditt kök-skulle nog vara att du har många stora lådor ist för skåp. Det hamnar ju alltid en massa längst in som man inte använder eller inte orkar plocka fram *ler* och sattsa på ett stort, det är ju oftast i köket man är! Vi har inget "fin" rum så vi har ist ett stort bord i köket där man får plats många.

Nu fick du lite att fundera på :-)
Ha det gott, kram!

Benita sa...

Fina bild! Skapar vår känslor.

Kram Benita

Petra Bloggar sa...

å vad fint, precis min smak!
och irisar som är så fina =)