tisdag 25 maj 2010

Frösåddernas premiärflytt

Idag är det spöregn och kyligt kyligt, men igår planterades det! Två av odlingsbäddarna har stått redo i flera veckor, men det har helt enkelt varken funnits tid, tillräcklig värme, eller kraft (eftersom jag måste värva min man till detta än så länge. Nedra långdragna foglossning *morr*). Luktärt, purjolök, vinterlök och rödlök som fått snäll start inomhus kom ner i jorden tillsammans med några frön av låg brytböna. Första gången som jag har frösått lök faktiskt så det blir spännande.
Luktärten fick en hemmagjord och enkel spaljé av några avsågade schersmingrenar som gallrats ut. Förhoppningen är att den ska täckas ordentligt av den underbara växten. Trädgårdsland är så vackra tycker jag - både de strama varianterna med sådderna i raka rader, och de lite mer vilda landen. Jag dras lite åt båda hållen. Jag tycker att den vilda känns lite mer levande och romantisk, men samtidigt lockas jag av ordningen och att ogräset är lättare under kontroll i de lite stramare landen. Mitt land är under uppbyggnad kan man säga och inspirationen flödar från alla håll. Jag kan inte riktigt bestämma mig för hur det blir bäst - jag vill ju att det ska vara en njutning för alla sinnen, men samtidigt lättskött.
I vilket fall som helst så står mina hemmasnickrade odlingsbäddar för den strama linjen, medans hallonen som sprider sig som ogräs och den fina korgen (89 kr på Jula!!) som jag ser framför mig som liten kompost får stå för det vilda inslaget i trädgårdslandet. Härligt att äntligen få njuta av trädgården!

Kram M

4 kommentarer:

Marina sa...

SÅ fint det ser ut hos er nu! JAg använder gärna armeringsstöd för växterna. Gillar det rostiga!

Här är full storm så jag känner itne alls för att gå ut trots att solen skiner nu i kväll. Det låter som att taket ska lyfta!

Kram!

Maria sa...

Hej!

Jag tycker din blogg är såå ljuvlig, den är stilfull och mysig att läsa!

Du ser ut att ha en mysig hörna för planteringen, där kan man greja och dona med njutning förstår jag :)

Har du någon bild på bloggen på hela huset??, är såå nyfiken på hur själva huset ser ut!

Hoppas du får en bra dag, Kramar Maria

essemia sa...

Så härligt det ser ut i din trädgård. Och att du vågat sätta ut dina små skyddslingar. Här är för kallt än, så de får vänta lite. Men snart så är det full fräs här också.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Smultronbo sa...

Vilka härlig bilder, om bara några veckor kommer det se helt annorlunda ut. Naturen är verkligen magisk!

Jag önskar dig en underbar dag!
Camilla