lördag 22 maj 2010

Att ta vara på tiden?

Inne blommar den här vackra Mårbackan...

Maj är en hektisk månad varje år. Och det verkar som det är så för flera av oss. Födelsedagar, avslutningar, jobba ikapp inför semestrar - ja det är mycket som ska hinnas med utöver vardagen som också har sin tid. Man får inte glömma bort att njuta.

...och ute står häggen i full blom med en underbar doft som ligger över hela vita villan!

Igår sov Plutten borta för allra första gången, på tryggt avstånd hos mormor. Tryggt för oss föräldrar alltså. Och hur tog vi vara på tiden? Jo vi städade av köket, dammsög hela huset, vattnade den där krukan med penséer som vi inte haft tid med, och när vi ändå var igång så passade vi på att slänga den skitiga överdragsklädseln till soffan i tvätten. Pust! Sedan stupade vi utmattade i soffan med en pizza framför tv:n och somnade sött vid 22-tiden. Typiskt. Här har man för första gången på lääänge en chans till "romantiskt middag för två" men väljer istället städning. Hur är man funtad då? (Men det var sååå skönt att få uppröjt. ;-))

Idag är det födelsedagsfirande på gång med god grillning och mys med familjen som gäller. Samtidigt glädjer vi oss åt uppmärksamheten på radionyheterna i veckan om min mans orättvisa uppsägning av Kriminalvården när jag var gravid och blev sjukskriven i höstas och han var tvungen att gå ner i arbetstid för att ta hand om sonen. Rätt åt dem! Nu får vi se hur ärendet hanteras av Diskrimineringsombudsmannen. Håll tummarna att rättvisa skipas! Hur spenderar ni er soliga lördag?

Kram M

8 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Ja men jag vet.... om vi hade haft barnvakt fast varit hemma hade det också blivit städning. Bio och middag ute är man ju för trött för. Iaf jag..

Känner inte till er historia, men så följer jag inte med på svensk radio heller. Låter ju jäkligt fel alltså...

Kram!

Jessica sa...

Hej,
ja men visst är det så att man ska hinna med mycket i Maj.
Men den här veckan har jag inte gjort ett middevitt mer än jobbat och sen har vi bara varit hemma på kvällarna och gjort lite nytta och skrotat runt.

Skrattade gott åt er "romantiska kväll", kan trösta dig med att jag känner igen mig :)
Oftast när vi är barnlediga så funderar vi på vilket av alla projekt vi ska ta tag i när man får en stund över. Väldigt sällan vi prioriterar romantik....

Du får berätta hur det går med do, har missat att du berättat om din man och den händelsen.

Kram
Jessica

Marina sa...

Hoppas att ni får uprättelse för uppsägningen. Man upphör aldrig förvånas men det är verkligen uselt att säga upp någon på det viset. Man ska väl alltid prioritera sina barn och sin familj, hur skulle samhället annars se ut???

Idag har jag varit ute hela dagen och hunnit en hel del. Känns bra! Vi har haft kanonväder!


Jag minns en gång när vi lämnade vår dotter som liten för att gå på bio och bara ta hand om varandra. Då blev jag jätteförkyld så där pang bara och det slutade med att vi satt hemma i soffan och slåtittade på tv och jag var helt kass. Typiskt!

Kram!

Fröken Fräken sa...

Just nu längtar jag som bara den till semestern inträder, eftersom det är ett obeskrivligt kaos på jobbet! Så då räknar jag ned dagarna.. men egentligen vill jag ju inte att maj i sig ska gå fort, för det är ju så vackert nu, och inte vill man missa blomningen av hägg och syren. Så hur ordnar man det? Semester redan nu och ända till 1 september? Jaaaa tack!

Tummarna hålles naturligtvis!!

Anonym sa...

Hallå! Ler då jag läser ditt inlägg om barnvakt då jag känner igen oss. Så typiskt att man alltid då sätter igång och gör alla måsten. Hoppas ni får upprättelse för din mans uppsägning. Håller tummarna för att rättvisa skipas. Kram Sofia

Emmas utsikt sa...

Hallå hallå...

Du, jag bara gjorde en vanlig muffinsrecept från recept.nu. Så smet i botten, en stor klick vaniljkräm, små rabarberbitar, smet på det och så rabarberbitar på toppen.

Rabarbern fick ligga i i lite socker och kanel medans jag gjorde röran. Då dras lite av saften ut så muffinsen inte blir så blöt.
Det blev JÄTTEGOTT! Åt en rabarbermuffins på café som inspirerade mig. Kom ihåg att skala rabarbern först, lätt att glömma...

:D

Stjärnor & Champagne sa...

Haha ja det var annorlunda att välja att städa, men det behövs ju det också. Ja varje år glömmer jag att maj är hektiskt och sen är jag helt plötsligt i röran. Ha det gott/ Kramkram Anne

mitt skärgårdsliv sa...

Ja maj är en hektiskt månad. Ja känner ingen lite det där... att få städa ifred när barnen är borta gör ju att det går hundra gånger snabbar ;) Ha det bra och hoppas ni får tid med en romantisk middag inom en nära framtid! Ha de bra!