tisdag 6 april 2010

En dag i trädgården

Vilken underbar helg det har varit! Solsken och riktigt varmt vissa stunder (visserligen massor med snö igår, men det låtsas vi inte om). Årets första dag ute i trädgården med trädgårdsarbete bjöd på massor med vårkänslor med blommande vårblommor. Och titta! En vacker liten iris kikar upp också!

Nu ska jag väl inte överdriva de hela direkt och påstå att jag gjorde så mycket trädgårdsarbete. P.g.a. sviterna från graviditeten så blev det mest duktiga P som gjorde, och jag som tyckte. I och för sig så tyckte jag ju förstås väldigt bra saker ;-). Som t.ex. att lite vissna växter skulle klippas ner för att senare myllas ner i rabatterna. Jag längtar så tills jag klarar av att göra allt själv!

Förra våren så la vi ju ner lite tid på att forma oss en liten köksträdgård. Riktigt lyckat faktiskt, och förhoppningsvis så tar den sig bra i år också. Ser ju iofs inte så inspirerande ut just nu... Har köpt lite fröer som ska ner till våren/försommaren (som ni ser i högerkanten), nu håller vi tummarna för att värmen dyker upp igen snart, eller hur!

Ibland önskar jag att jag alltid kunde ta vackra, stylade bilder à la Lotta. Hon inspirerar ju tokmycket med sina vackra bilder! Men allvarligt talat så bloggar jag ju faktiskt om verkligheten och livet, och då är det inte alltid stylat. Då förekommer det faktiskt en och annan lerig, skitig, ful och sliten rosa gammal lövkorg. Vad säger ni - hur viktiga är bilderna på bloggarna som ni fångas av? Och vad är det som ni fångas av i en bild?

Kram M

4 kommentarer:

Marina sa...

Härligt att du kunnat vara ute i alla fall och kan man inte göra själv så är ju det nästbästa att "kommendera" adnra till att göra. (fniss)
Det där med att styla har jag olika åsikter om. Jag gör de titne själv, det är helt enkelt itne jag. Jag gillar det enkla, naturliga liksom och ni får ta mig och min trädgård som jag är. Jag vill förmedla en känsla, njutninge av att jobba i och fixa i min trädgård.
Sen finns det ju bloggar som är helt uppbyggda på att visa fina stylade bilder och de bloggarna fyller också en funktion, även för mig. Men som sagt jag stylar inte själv, skulle inte ha tid med det. Jag vill ju göra, ha fingrarna i jorden liskom.
Tro nu inte att jag ser ner på stylade bloggar, det gör jag inte alls. (Lottas blogg följer jag med glädje)
Jag gillar din blogg precis som den är, även med rosa plastkorg! Ändra inte!

Kramar!

Anonym sa...

Låter som mig...vi har också fått mycket gjort i trädgården denna helg men då tack vare min man och mina föräldrar. Lite frustrerande att inte kunna bidra själv. Men det har ändå varit skönt att kunna njuta av det fina vädret. Må så gott! Kram Sofia

Emelie sa...

Hej!
Vilka härliga bilder från din våriga trädgård!=) OCh visst är verkligheten annat än förskönade bilder. I bloggsvängen har det verkligen varit ett uppsving i vikten av bildernas skönhet. Vad man lägger tyngdpunkten på är olika och bör så väl vara eftersom den speglar oss själva. Det viktigaste tycker jag är att man inte glömmer bort det viktiga, det riktiga livet.

Jättekul att du ville vara med i min utlottning!

Ha det gott! Emelie

Jord under naglarna sa...

Jag tycker dina bilder är jättehärliga (så mycket vår i dom!) och gillar verklighetsbilder även om jag så klart inspireras av inredningsbloggar som genomgående har stylade och ursnygga bilder.

Lite av varje alltså och både och. =)