lördag 27 februari 2010

R e c e p t e t

Här kommer receptet (Bonniers Kokbok) på gårdagens kakor. Det bästa av allt är att man kan frysa in degen och bara plocka fram den dagen man känner för lite goda ingefärskakor.

Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
5 dl strösocker
1 1/2 dl mörk sirap
2 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl pressad citronsaft
10 dl vetemjöl
1 1/2 msk bikarbonat
2 msk mald ingerfära

Gör såhär:
1. Rör smör och socker tills det blir pösigt. Tillsätt sirap, grädde, citronskal och citronsaft
2. Blanda vetemjöl, bikarbonat och ingerfära. Rör ner i smeten. Låt vila i kylskåpet några timmar eller tills det går att rulla kulor.
3. Sätt ugnen på 125 grader.
4. Rulla små kulor och lägg dem på en plåt. Lägg dem inte för tätt, eftersom de flyter ut.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter tills de blir vackert bruna.

Tips:
Nästa gång jag gör kakorna ska jag hacka ner lite syltad ingerfära i smeten, så att man får de här smarriga sega ingerfärsbitarna i kakan.

Låt smaka!

3 kommentarer:

Marita sa...

Tusen tack!! Måste allt ta och prova ditt goda kakrecept!!
kram Marita

Elle sa...

Tack för de extra kalorierna...! Kan nästan inte låta bli att prova.
Kram Elle

Vita rosor och förgätmigej sa...

De där kakorna måste jag faktiskt ta och prova. Låter sååå gott!
Kram/ Anna