måndag 14 december 2009

Hyacint på lucia

Så min fina amaryllis i hallen välte och bröts... så då fick den vita hyacinten flytta dit istället med en tomtenisse för ett tag. Eller som Plutten säger: "tåååte". Iallafall så blev min mans gamla doppresent användbar - kul när man kan använda gamla grejer som man inte vill göra sig av med, men ändå inte direkt använder. Och just doppresenter kommer inte så ofta till användning i det här huset.

I eftermiddag är det dags för Pluttens första luciatåg på dagis! Han kommer också vara en "tåååte" - den allra finaste tomten man bara kan tänka sig, förstås :-). Tänk vad stolt man är som förälder över sina barn... Varje framsteg och förmåga som han visar gör mig så förundrad och stolt över vilken fantastisk liten person han är ♥. Att vara förälder är klart en av de största gåvorna i livet. Jag skulle inte kunna tänka mig att vara utan den här upplevelsen för allt i världen!

Hoppas ni hade en härlig lucia!

Kram M

5 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Tyvärr välter de lätt de höga amaryllisarna. Jag brujar stötta min med en tunn blomsterpinne. Om de ändå trillar ner klipper jag av stjälken och sätter blomman i en fin vas. De håller länge.

Ha en fin dag,
Emma

Marina sa...

Stolt är man, helt klart! Har varit på lucia i barnens skola idag och trots att dottern nu är 15 så är jag så stolt när hon går där och sjunger så fint. (men fy vilken tuff värld de tillbringar sina dagar i på en högstadieskola!)

Ibland gör det ont att vara förälder men jag skulle aldrig aldrig någonsin önska att jag inte valt att bli förälder.

Kramar!

Linda i Lönnbacka sa...

Tack för din hälsning inne hos mig! :)
Vet du att jag kikade in på din blogg i helgen och tänkte att amaryllisen säkert kommer att välta men jag var så förkyld då så orkade inte skriva utan kikade bara in som hasigast. Råkade ut för samma sak själv förra året, men då bröts amaryllisen en jättefin kruka gick sönder.
Hoppas att din krukan klarade sig iaf!

Oj vad spännande med ett litet liv i magen, njut av allt du bara kan!
Jag önskar jag njöt mer av min andra graviditet, speciellt nu när jag har bestämt mig för att inte skaffa fler. Men jag ville ha dem tätt och blev gravid när min äldsta var 5 mån och det var ganska tungt att samtidigt vara gravid och ha pojken att bära runt på. Jag är så glad och tacksam över mina 2 friska och fina barn så det räcker gott!
Det är så fantastiskt och en sådan underbar gåva att få se sina barn växa upp. Min lille pojke född 05 är inte så liten längre och det är knappt så man förstår nu vad fort åren faktiskt gått! Speciellt då ens kompisars barn börjat skolan och man tyckte inte det var längesedan de var så små. Min lilltjej är född 07, och hon är snart inte så liten hon heller.

Må så gott!
Kramar Linda

Domus Dulcis Domus sa...

Härligt med luciafirande, jag jobbar själv på förskola och har avklarat två luciafirande med våra 1-3 åringar, först för mor & farföräldrar och sist på em för mammor och pappor. Så härligt! Hoppas ert blir lika bra. Kram

Anonym sa...

Hej!

Vi hade lucia på vårt dagis den
10:e och naturligtvis årets höjdpunkt! Dom är ju så söta och sjunger så himla fint. Vi var utomhus med tända lyktor, föräldrar hade värmt glögg och det var verkligen så stämningsfullt och fint. Hoppas du mår bättre och är lite piggare. Nästa jul ska du se att det är full fart!
Ha en underbar dag i vår underbara vackra stad. När jag körde till tåget i morse såg jag nästan inget men vad härligt med snö!!!!!