fredag 12 juni 2009

Lite av varje

Äntligen blommar Blåregnet!

Oj vilken vecka! Vi har haft arbetare som sprungit runt i huset för att installera vattenburet värmesystem och bergvärme, friggeboden har levererats och ligger nu i stora paket på gräsmattan, Plutten har haft hög feber, jag har jobbat fulla dagar måndag-torsdag och duktiga maken har grävt klart och packat grus för grunden till friggeboden. Phu! Tur att det är helg... ; ). Det blir iallafall dunderskönt med de nya elementen, det kommer vi njuta av i vinter.

Men nu när det är sommar (eller är det det? Här spöregnar det och är 13 grader ute. Känns mer som höst) nu njuter jag av vårt fina Blåregn som faktiskt blommar i år! Den stackaren har fått flytta med från Hässleholm till kalla zon 3, och blivit ordentligt tilltufsad och ignorerad. Jag trodde faktiskt den var död. Men nu blommar den som sagt, så jag tror nog jag ska ge den lite extra kärlek så kanske den överlever även denna vinter.

Oj, vad jag lyckades få med massor i det här inlägget. Det representerar väl röran i mitt huvud för tillfället ; ). Jaja, så är det ju ibland. Ha en skön helg!

10 kommentarer:

chokladblomma sa...

Full fart!
Vad skönt med bergvärme. Vi flyttade hit för 6 år sedan och då hade de precis satt in direktverkande el i huset! Jag fattar inte... huset står ju gjutet på berg till på köpet! Kanske vinner vi en massa pengar, då ska det bli omgjort!

Ha en bra fredag!
Kram

♥Min Eden♥ sa...

hej hej...
liten fråga bara, kanske du kan spanska :)
är Casa las Flores bättre?

Marina sa...

Fint blåregn! Här har det så gott som blommat över nu.
Så mycket ni har i görningen. Glöm inte att vila emellanåt också.
Ha det bra i regnet!

Södralycke sa...

Hehe, låter som mitt huvud, vilket också är fullt för tillfället :) Hoppas få en chans att varva ner i helgen...

Trevlig helg, kram Johanna

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära du! Ja mycket ska det vara och fort ska det gå. Skönt att fått fixat värmen i alla fall. Och mannen din har ju varit så duktig så!

Själv längtar jag tills vi ska börja bygga på vårt hus. Hellre lite byggdamm än ingenting alls...

Ha det bra i veckan!

Kram Jenny

Rosenvit sa...

Det är magiskt när blåregnet blommar.
Jobbigt när de små är sjuka, man känner sig verkligen sårbar.

Hoppas värmen kommer snart och att Plutten frisknar till.

Må väl!
Anna

Jessica sa...

Låter som ni haft mer än fullt upp veckan. Hoppas ni haft en skön helg och att "Plutten" är frisk igen! Vilken jättefin bukett du plockat, enkel och somrig!

Må gott,
kram
Jessica

nea i det gula huset sa...

Hej du!
Åhh..blåregn är så vackra! Vi har massor med guldregn men jag skulle vilja ha ngt fint ställe att låta en blåregn klättra på!

Appropå "hässlehåla" så har jag minsann kört där idag. Har en pappa som bor utanför Tyringe så..! Den lilla stan står iaf kvar! :))

Ha det gott och hoppas kommande vecka är lugnare!

Kram Nea

Karin A sa...

Åhh, härligt att blåregnet blommar! Det är verkligen en drömväxt för min del. :) Skönt med nya element!

Tack för din rara kommentar hos mig! Jag gör och känner likadant.

Kram Karin

Merja sa...

Blåregn så fint! Skulle oxå vilja ha. Bor oxå i zon3. Trodde inte det gick, fast det beror väl på hur skyddat den står.Lycka till med den och Glad midsommar!