söndag 21 december 2008

Gomorgon!

Självklart missade jag Ernst igårkväll, som jag hade sett fram så mycket emot, men vad är tv mot the real deal? Vi firade lite förjul med närmsta familjen och öppnade lite klappar från mormor. Åt mumsigt, tände massor med ljus och lyssnade på lite julmusik. Min favorit är julskivan med Nat King Cole - den får mig i den perfekta julstämningen. Sådär lagom avslappnat och lugnt.

Ett av ljusarrangemangen vi tände består som ni ser av bilden av ett fat med vit mossa, blockljus, en vit hyacint och tallkottar. En av min mans små tomtar från att han var liten smög sig ner vid hyacinten också. Jag har i flera år varit alldeles för känslig för hyacintens starka doft, men i år kunde jag inte låta bli att köpa hem en liten - och det var inga problem. Så nästa jul kommer jag fylla huset av vackra vita väldoftande hyacinter!

Åh vilken underbar natts sömn! För första gången på många många månader har jag lyckats sova så här länge - dvs 9 - och riktigt skönt också! Att försöka hitta ett tillräckligt lugn för att sova såhär länge är svårt med en liten kille som vaknar till lite då och då på nätterna samt ett stressande heltidsjobb, så det var riktigt härligt!

Kram M

11 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Skönt att du kan ha hyacinter hemma nu igen. De doftar ju så himla gott och är så fina.

Ernst går i repris just nu ;-) kram

Eddan sa...

Härliga hyacintbilder. Jag har också haft lite problem med hyacintdoft förut men jag läste någonstans att vita inte doftade lika starkt och det stämmer nog. Jag har några vita härhemma som doftar lagom mycket och jag har inga problem med dem.

Vad synd att du missade Ernst igår. Han var här i byn och spelade in programmet så det var idel "kändisar" för min del och platser jag känner till väl. Kul att se. Det var bra reklam för byn, massor av fina naturbilder och julkänsla. Du får väl se reprisen istället ;-)!

Trevlig fjärde advent.

MVH Anette

Sanna & Niklas Bröllop! sa...

Jag har det som du vad det gäller sömnen. Det har blivit lite bättre så det går åt rätt håll.
Köpte också hem hyacinter i veckan. Mmmm så fint med mossa till! Enkelt och snyggt!
Hälsningar Sanna

♥ Fyra årstider sa...

Önskar dig en skön jul med dina kära.
Stor kram ☆ Lotta

Lallis - liv och leverne sa...

Så skönt att du har fått sova ! Det gör så mycket.
Och vilka harmoniska bilder!
Kram Lallis

Poppins sa...

Jag tål inte heller hyacinter men har upptäckt att just de vita doftar mycket mindre. Så nu frossar jag i vita hyacinter men jag tycker alla färger är lika vackra.
Önskar dig en god jul med familjen! Och många fler nätter med god sömn.
kramar från Poppins

mitt skärgårdsliv sa...

Skönt med god sömn och vilken lycka om du klarar av hyacinterna :) Fina bilder du visar. Passar på och önskar dig en riktigt GOD JUL!

Millan sa...

Du är väl förunnad en god natts sömn, det blir bättre jag lovar. Kommer ihåg när mina blev större så vaknade jag trots att barnen sov gott, jag var så van att bara sova nån timme åt gången men som sagt det var då nu sover de oftast längre än mej på morgonen.

Visst är det fint med hyacint.

Sara sa...

Det låter ju underbart med sömnen! Hittade nyss hit, såå fint och inspirerande. Får titta runt lite mer en annan dag. God Jul!

Himmelbit/Njut en smula sa...

Vilka mysiga bilder!! Riktigt juligt och stilrent!

Tack för kommentaren i min blogg, om sonens förkläden. Du frågade om jag syr och säljer. Jag har inte gjort det innan men om du är intresserad så kan du hojta till :-D.

Ha en riktigt mysig dag och hoppas att du får sova inatt igen.
Kram

Designe sa...

Det är underbart med hyacinter, doftar ju verkligen jul!
Synd att du missade Ernst...det var jättebra..gick i repris igår 13.15..hoppas du hann se det! Ikväll är det ju del 2, ska jag absolut se!
God Jul på dig! Kram :)