fredag 15 augusti 2008

Vacker spisSom ni kanske redan har upptäckt så är jag verkligen supernöjd med mitt nya kök. Jag tycker att det blev en sådan bra kompromiss mellan nytt och gammalt. Vi behöll ju t.ex. stommen i det gamla på underskåpen, men målade luckorna och köpte nya skåp till överskåpen. Vi slog ju ner en vägg mellan det lilla lilla köket och ett litet litet rum som nu har blivit ett matrum med bardisk till köket. Och den vackraste gamla detaljen som är kvar är den gamla vedspisen. Och nu när min underbara P har målat om kaklet runt om så framträder den i köket på ett helt annat och självklart sätt. Den är verkligen vacker. Jag har sådan tur som har ett hus med så vackra gamla detaljer intakta. Och snart blir det väl dags att börja elda i den också, när hösten börjar närma sig med stormsteg...

Hoppas ni står ut med lite fler bilder av min kära vedspis. Men jag lovar att det ska dröja innan det kommer fler. Ha en skön helg!

Kram M

11 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Jag har också en äpplet spis som väntar på montering - förstår att du är nöjd!

Kram Maud

Hemma hos Lorei sa...

Dom är så vackra!
Gamla vedspisar är bland det bästa jag vet. Dom har en sådan själ! Tänk all mat, allt bröd, alla kaffetårar, familjemiddagar, blod, svett och tårar dom har fått sett!

Vi hade en gammal, bullig AGA-spis när jaga var liten. Jag brukade krypa upp i kattkorgen och gosa ner mig i fårskinnet framför spisen. Det är lycka.

// Linda

Annas skattkammare sa...

Håller med om att den är jättefin.. Älskar gamla vedspisar.. Jag som letar hus faller lätt för hus med dessa gamla detaljer och vill ha dem direkt, även om de ligger i Kiruna ;) Kram /Anna

Designe sa...

Verkligen underbar spis! Jag skulle oxå vilja ha det men vårt kök har byggts om för länge sen och det slogs upp en dörr bredvid muren så då får man fundera om lite ..hmmm..skulle va mysigt! Ha en fin helg! Kram :)

Lilla huset på prärien sa...

Åh, jag står gärna ut med lite bilder från denna vackra vedspis. Den är superduperfin och jag önskar att det fanns en sådan här! Tyvärr eldade man inte i sådana så mycket på 60-talet så tji fick jag ;)

Jag njuter av din istället!

Kram Jenny

Under en vind sa...

Snygga bilder!!!

Ha en underbar helg min vän! Kram!

Maria / Frøken Fryd sa...

Åhh, jrg blir aldrig træt af at kigge på billeder fra dit køkken. Det gamle brændekomfuer er virkelig flot !

Ja, du er heldig at bo i et hus med de detaljer, og det har du bestemt også fortjent :-)

Klem Maria

Annalunda sa...

Sååå snyggt! Med vilken fårg målade ni?

Ha en skön helg - kram Annie

♥ Fyra årstider sa...

Underbar spis. Vi ville sätta in en gammal spis i köket, men det blev för dyrt och komplicerat...vi får nöja oss med vår keddy. Jag älskar ditt kök!
Kram Lotta

Violas Trädgård sa...

Spisen är sååå fin! Önskar att vi tänkte lite mer gammaldags lantligt när vi byggde vårt hus... En vedspis med murad kåpa står högt på min önskelista!
Kram Karin

nea i det gula huset sa...

Hej du!

Ert kök blev verkligen jättefint när ni fått lite färg (eller utan färg kanske vi ska säg?!)på!

Så du har oxå en sådan härlig gungstol!? Jag gillar min jättemkt nu när jag kom på att en kudde bakom ryggen avhjälpte mitt "liggproblem"! Så nu kan jag oxå gunga långa härliga gung! :)

Ha det gott!
Kram Nea