onsdag 6 augusti 2008

Lysande loppisIgår besökte alltså jag, Plutten och lilla släkten Högeråns Loppmarknad i Tystberga. Fulla av förväntan hoppade vi in i bilen och körde iväg. Dock blev vi ganska besvikna, det var mycket krimskrams eller skit kan man också kalla det. De få möbler de hade var ganska dyra. Den enda som hittade något var jag, och jag är faktiskt väldigt nöjd över min lilla skomakar-lampa som jag hittade. Den kommer att bli bra var jag än bestämmer mig för att ha den, den passar nämligen nästan överallt! 150 kr fick jag ge för den, och det tyckte jag var ett bra pris. Kvinnan som hade loppisen prutade ner lampan från 175 kr eftersom jag inte ville ha den virkade tjofräsen som hon tydligen sålde till. Tack för att jag slapp den.

Ikväll är det auktion igen i den lilla staden, och idag ska jag nog försöka ta mig ner med Plutten. Kanske jag kan hitta något där som tilltalar mig. En och annan stol kanske... Nä det ska jag försöka bespara min man, men det är svårt. Av någon anledning verkar jag ha en förkärlek till vackra stolar. Vi får väl se vad jag kommer hem med...

Kram M

13 kommentarer:

Camillas nya hem sa...

Vad synd att det var mycket strunt på loppisen... Har inte varit på loppis på ett tag men jag antar att man måste kolla igenom en hel del skit innan man hittar fynden. Snygg lampa hittade du ju iaf!

♥ Fyra årstider sa...

Ibland lyckas man väl inte hitta något, men dessto roligare när man väl får ett fynd.
Kram Lotta

MiaMaria sa...

Hej!

Men du hittade iallafall en vacker skomakarlampa......

Mina Klematis har jag tyvärr glömt namnen på.....sån är jag jag köper för att de är vackra men namnet är som bort blåst... Nelly Moser är den jag kommer ihåg själv och den är bara så vacker.....

Må så gott!
MiaMaria

Under en vind sa...

Vad fin lampan är!!!

Hoppas att du har sköna dagar! Här har det hänt så mycket under ledigheten så vi har knappt bara varit...men igår hade vi en sån dag då vi grejade hemma och slappade vid tv:n på kvällen och idag har barnen och jag myst vid sjön hela dagen. Så härligt! Nu ikväll är regnet tillbaka igen....tydligen skulle det fortsätta resten av veckan.

Imorgon kommer vänner hit på fika, det passar ju bra då det är grått och trist ute!

Kramar!

Hem och Lycka sa...

Ett bra pris och en skitsnygg lampa! Förstår att du är nöjd! kram

Ljuva ro sa...

Jättefin lampa! Mysig blogg!

annaslantliv sa...

Skomakarlampor är alltid aktuellt, för vissa med virkad hatt. Haha, den skippar vi!

Kram Anna

Fröken Fräken sa...

Ja, tyvärr är det ju sådär med loppisar, man vet aldrig om man kan hitta något. Det skulle vara loppis här i stan förra helgen när det var festival.. Loppisen bestod av ca 5 bord med enbart skrot och trasiga barnsaker.... Men imorgon tänker jag sluta tidigare så att jag hinner på Återvinningen, där jag brukar göra de flesta fynden!
Men det var en fin lampa - och jag förstår verkligen om du inte ville ha den virkade duken till!!

Fröken Fräken sa...

Jo just, stämpelbokstäverna blir ca 1 ½ cm stora! Och så charmiga! Jag kommer nog att stämpla etiketter mest hela helgen...

Millas hem sa...

Hej!
Har precis fyndat en likadan lampa...trodde aldrig att jag skulle gilla de gamla skomakarlamporna igen, men det gör jag!
Vår vedspis påminner om din!
Kram camilla

Designe sa...

Det är ju kanon att fynda en skomakarlampa, såna behöver man alltid nånstans. Jag fyndade en stor modell för 25 spänn på auktion förra sommaren :) Visst hade du sytt på fuskfårskinn på den där pallen nedan? Var köper man fuskfårskinn?
Trevlig helg! Kram :)

In my house sa...

Hej tjejen..Vilken himla härlig blogg du har,,, ite av allt, de gilar jag!!!!
Skomakarlampor är jättemysiga, och din pall med fårskinnet blev kanon!

ha de gottit krama j

Lilla My sa...

Hej,
Tack för att du tittade in på min nya blogg! Självklart så blev jag nyfiken på din. Wow, den var verkligen jätterolig att gå in på! ...Och sååå inspirerande. Jag gillade innehållet starkt. Du skriver verkligen med glimten i ögat. Det gillar jag. Jag skrattade högt, mycket pga igenkänningskomik. Jag kommer gärna och hälsar på dig igen!
Mvh,
Lilla My