onsdag 23 april 2008

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Hus Nummer 30 att visa mina senaste, bästa och sämsta köp. Det var inte lätt ska jag säga och jag var verkligen tvungen att fundera...

Mitt sämsta köp har jag faktiskt ingen bild på, men det är en fläktkåpa som vi köpte till det dåvarande köket, dvs innan den stora renoveringen. Vi lät svärmor och svärfar köpa ett paket innehållande just fläktkåpa, spis och ugn. När jag nu tänker efter är nog hela det paketet mitt sämsta köp. Fläktkåpan blev överhuvudtaget aldrig uppackad eftersom vi bestämde oss för att renovera köket och jag då ville ha en vit fläkt. Spisen har av någon anledning ingen stor platta, det är bara små och mellanstorlek på plattorna. Väääldigt praktiskt när man försöker steka någonting i stekpannan och det bara blir t.ex. köttet i mitten som blir stekt. Och ugnens alla vred blir jääättevarma när man har igång den. Bra när man har en liten 6månaders som snart kommer att krypa runt överallt.

* * *

Mitt bästa köp var det absolut enklaste att välja. Det är förstås vår vackra villa! Visst kostade det, men det köpet kommer vi aldrig att ångra!

* * *
De senaste köpen är egentligen flera men bl.a. var vi på Zetas Trädgård idag och föll för den här kartongen som de slumpade bort med säkert ett tiotal krukor med vita pärlhyacinter för 50 kr. Anledningen var att de var lite hängiga, men nästa år kommer de vara så vackra här i vår trädgård!


Ett annat köp är dessa vackra krukor som jag köpte i en lokal blomsteraffär som tyvärr ska slå igen efter massor med år i vår charmiga lilla stad. Det blev tre gröna och flera rosa i olika storlekar. Murgrönan kommer från Zetas.

* * *
Självklart måste denna utmaning föras vidare och de jag väljer att utmana är:


Svårt att begränsa sig bland alla härliga bloggar, men nu är valet gjort! Ska bli så roligt att se vad ni har gjort för inköp... Hoppas ni vill anta utmaningen!
----------------------------------------------------------
Tillägg:
Jag utmanar även Lina med bloggen Livet på Bergagården! Så kom igen nu Lina! Visa dina bästa, sämsta och senaste köp!

9 kommentarer:

Under en vind sa...

Gokväll!

Tack för utmaningen, det var kul att få se din! Tror att mitt bästa köp får samma svar som hos dig...Senaste inköp blir svårt...idag har jag handlat massor.....hrm....dock inte så mycket till hemmet....
5 par skor fick åka med hem, varav två till mig själv och en somrig tunika. Båda barnen fick lite kläder var. Lite blommor, äkta till verandan och oäkta till lekstugans balkonglåda, födelsedagspresenter till dottern som fyller i sommar (gillar att vara ute i god tid...fniss....), en ny kylväska inför picknicksmaten, färg till tak och väggar på verandan (nu ska bara tid och lust sammanfalla.....) och det viktigaste av allt - en ny kamera! Jag har redan provat den lite och den verkar bra! Så mycket skarpare bilder än den förra som ändå bara var 2 1/2 år.....
Därutöver har mcdonalds fått ett besök och en glassbar har testats...Innan vi åkte hann med att baka bullar så idag har det funnits massor av energi! Bloggen däremot hamnar i skymundan, det går bra att göra egna inlägg men att hinna runt är svårt just nu....

Ha det gott, kram!

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,
Vad roligt att få se dina köp & vad gulligt att du vill utmana mig - dessvärre har jag precis gjort den utmaningen, så jag får nog avstå... :)

Här är alltid lika mysigt att kika in! Härlig blogg har du verkligen & ett underbart hus!

Jes

Villa elva-kulla sa...

Ditt hus är verkligen superfint...
Kul att få se dina köp.
Ha de gott!

Mamma Millan sa...

Hello, förstår villan var ert bästa köp..jättevacker ju!!!

Kram Millan
~~~<~~<<@

Designe sa...

Hej och tack så mycket för vinsten! Fick den idag! Kommer att visa den på bloggen imorgon!:) De kommer säkerligen till användning!
Kram :)

MiaMaria sa...

Hej!

Kul att få ta del av. Och ert hus är fantastiskt!

HA´det så gott!
Miamaria

White Season sa...

Hej hej hej! Å har haft lite mycket så jag har inte hunnit runt i bloggvärlden... Men ja visst antar jag utmaningen! Får klura på det i helgen :-)
Jag ska försöka få iväg din plansch i morgon när jag är ledig, åker till närmast postkontor den är ju liiite stor :-)
Kram på dig och härliga bilder, blir riktigt avundsjuk över att du varit på Zetas har själv planerat in en fredag framöver, ska bli sååå kul!
Tusen kramar, Malin

Gårdsromantik sa...

Härligt att huset var ditt bästa - det var säkert det viktigaste du någonsin har gjort!


Kram Maud

husnummer30 sa...

Det förstår man ju - att du valde huset som bästa köp. Det är jättefint! Och den krukan var ju så söt.

Verkar ju supersmart att designa en spis utan stor platta...

Nu blir det snart middag här och sen ska jag nog sova.

Ha det bra! //Jill.