onsdag 2 april 2008

Dagsutflykt till den blåsiga staden


* * *

En vacker Rosmarin och vit Ranunkel fick följa med hem idag

* * *

Idag har jag varit ute på dåligheter! Njae inte riktigt, det beror på vem man frågar. I ett inlägg beskrev Hannah med bloggen Det stora grå huset hur hennes man nuförtiden satt kvar i bilen när hon var på sakletartur på loppisar. Jag skrev då ett svar att min man istället gasade på såfort han såg en loppisskylt i förhoppningen att jag skulle missa den. Sedan skröt jag lite om att (och jag citerar):"Men nu är det faktiskt ett intresse som vi delar. Han tycker det är ganska roligt att jag hittar grejer som jag målar om osv. Och han börjar själv tycka att det är roligt mde själva sakletandet. Känns jätteroligt!". Jag får väl helt enkelt bita i det sura äpplet och skylla mig själv över den övermodiga kommentaren.

Idag hade vi varit iväg och haft en skön dag i en liten stad (dock större än "min" stad). Hade handlat lite grejer och var påväg hem med en halvkinkig kille. P sitter i baksätet med Plutten och jag kör ut från parkeringen och ut på den lilla stadsgatan för att komma ut på E 4:an när jag ser en stor gul skylt: LOPPIS, öppet måndag - lördag, 10-15. Genast hör man i baksätet:
- Det är stängt.
- Nää det är det ju inte, svarar jag, vad är klockan? (jag har ingen klocka förutom på mobilen som jag glömde hemma och bilens fungerar inte)
- Nä, det är stängt, svarar P.
Men se den enkla gick jag inte på! Och tur var väl det för där hittade jag den här vackra mandelkvarnen för 25 kr. Så nu har jag lärt mig - att när det kommer till kärlek och loppisar är alla medel tillåtna - om det så gäller lögner och svek!

16 kommentarer:

annaslantliv sa...

Haha, ja så där är det. Man har väl glort något liknande själv mot mannen några gånger...

Mamma Millan sa...

underbar vacker gammalkvarn ju!!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan!!

Under en vind sa...

ha ha....skrattar gott!! Vackra bilder! Kramis kramis!

Peters Projekt sa...

Lovely! Jag känner igen mig och skrattar hjärtligt ;D

Visst är det kul att hustrun på loppisar finner fina och dessutom billiga saker och blir jätteglad över detta - men det finns ju gränser för hur många jag-skall-bara-titta-inget-köpa-stopp man pallar med. Har man dessutom en kinkig en i baksätet, så är det nog "Nä, det är stängt" som gäller . . .

Jodå, kvarnen är jättefin och det var ett kap för 25 pix.

Hälsa gärna P och ge honom en high five från Peters Projekt-P ;)

Glada hälsningar / :P

Änglahem sa...

Deet var tur att du litade till din magkänsla!!! Vilket bedrövligt uppförande av maken!!! nöd o lust har han glömt det?*haha*. Det var ju onekligen ett fynd, din mandelkvarn! Hwitavillan maken inte lura kärestan på detta vis!!*fniss*. Känns inte alls igen!! Jooo tyvärr, speciellt det där med foten på gasen...ojsan jag råkade visst köra förbi....Så fortsätter maken att köra!!!*upprörd, det hörs väl?*

Ha det så gott!
Kramar
Ulrika

Lilla Blanka sa...

Hihi, sicken lurifax :)
Åh vad fin mandelkvarn du fick tag på, och blommor och kruka är jättefina!
Kram
Mia
Ps 1) Om du vill ha receptet på mina cupcakes/muffins kan jag maila dig det, smeten ovanpå är underbar..*slurp*
2) Ingen brådska med färgkoden, det är i sommar vi skall måla om..men jag tycker er färgton var så perfekt att jag vill inte han nån annan nu :)

lottens vita och gröna sa...

gud vad kul, ska läsa upp detta för tommy...han är precis likadan, gasar, herregud!mandelkvarnen är jättefin, finnss på min spanarlista! kram lotten

Grinden på glänt sa...

Hi hi... så kan det gå. Jag har kärt mig att inte ta loppisturer med mannen för givna utan glädjas åt de gånger man får honom med. Fast oftast brukar jag gå själv, då kan jag vara där hur länge jag vill! ;)

Designe sa...

haha...jaa, alla medel är tillåtna *fniss* Fina bilder! :)

Vita ljuva tankar sa...

Loppis, affär you name it! Min man gasar inför allt som kan komma att kosta något och medföra att någon ny pryl kommer innaför dörren här...:-)
Det är därför han inte får följa med på mina shoppingstråt!

Vilka härlga växter och ranunklens kruka var ju ursnygg...;-)...hihihi har ju likadana!

Kramelikram

HannaH i Det stora grå huset sa...

Hahaha!!! Ja du, så kan det gå! Hehe, de är för härliga de där karlarna!

Din mandelkvarn är jättefin tycker jag! (som har två exakt likadana!)

Önskar dig en fin fredag!
Kram Hanna

P.s Jag måste säga det igen; din sida är så fin! Så ren och fräsch! Och så klar! *gillar*

Helena, Fläckvis Fint sa...

mmm de är luriga ibland! Jag känner igen mig jag också....men nu är det ju så att vi loppis-bitna utvecklar ett sjätte sinne för när det ligger ett fynd och väntar, det är svårt att bort se ifrån.
Kram H

Bergagårdens Lina sa...

Känner igen mig!!!!
Ja så kan det vara ibland :)
Men loppis är ju inte bara ett tidsfördriv utan också ett beroende, som man inte kan avstå ifrån utan att drabbas av fruktansvärda konsekvenser i form av abstinensbesvär. Och abstinensbesvären är ofta betydligt värre för de anhöriga att tackla än ett par minuter inne på ytterligare en loppis... :)

annaslantliv sa...

Tittar in och önskar trevlig helg!

Kram anna

Benita sa...

Hahaa :D tur att du inte gick på den minan. De går inte riktigt att lita på karlar..de är ju ifrån en annan planet haha =)
Fint fynd du gjorde!

Ha de!
Kram B

Annalunda sa...

*skrattar* Det känns igen!!! Du skriver himla roligt...och visar bilder på så fina ting!

Kram Annie