fredag 7 mars 2008

Good enough problemlösare

Inom många områden så pratar man ju om "good enough" - dvs att det är tillräckligt bra för att inte föranleda åtgärder. Hemma hos oss är good enough-principen nog en av de viktigaste principerna. Flera lösningar hemma hos oss är just good enough - alltså tillräckligt okej för att vi inte ska ändra på det just nu. Inte för att vi tycker att det är speciellt bra, eller vackert, utan för att det är just tillräckligt bra.Ett mycket allvarligt problem hemma som är löst med good enough-principen är alla mina inredningstidningar som ligger utspridda på lite olika ställen runt i huset. Några ligger på soffbordet vid tv:n, några ligger i badrummet vid badkaret - helt enkelt på platser i huset där de behövs. Visst har jag ordnat en plats för dem i en hylla i arbetsrummet där de prydligt har sin plats i en tidskriftssamlare tillsammans med andra inredningstidningar av sin sort som jag inte läser för stunden.

Problemet är just att jag samtidigt just nu läser ungefär 9 st gamla och nya nummer av Drömhem & Trädgård. I badrummet har jag t.ex. samlat flera exemplar som handlar om just badrum. För när jag ändå ligger där i badet på kvällen och funderar på hur jag vill skapa mitt drömbadrum av de tillgångar som redan finns, så kan jag ju passa på att inspireras av deras artiklar om just badrum. Och i soffan sitter jag ofta och försöker komma på smarta lösningar till det pågående köksprojektet, så dit har jag släpat fram åtskilliga exemplar av tidningarna med olika köksidéer. Så, för att lösa problemet med lösa tidningar som ligger på soffbordet varje kväll så har vi varit på den stora problemlösaren IKEA och införskaffat ett tidningsställ som är helt okej till ett helt okej pris till vardagsrummets tidningar. Inte världens roligaste men helt klart good enough.

7 kommentarer:

Under en vind sa...

Smart att ha tidningarna i de rum där du behöver inspirationen! Tycker att det stället är fint!

Hoppas att du har en skön helg framför dig! Kramar!

Vita tankar sa...

Det var ett himla fint tidningställ, tycker jag! Tidningar, där har vi ett gemensamt problem. Har så svårt att skiljas från dem och slänga dem...I min nya sittpuff finns det förvaring under sitsen=plats för några tidningar till:-)!

Kram Linda

Änglahem sa...

Känner så himla väl igen mig! Till makens stora förtret så ligger ju tidningarna lite överallt inkl. sovrumsgolvet vilket nog är största irritations stället för honom.

Ha en toppen helg med tidningar i massor!

Kram
Ulrika

lottens vita och gröna sa...

tänk vi har precis samma devis här hemma...tidningar är min lyx, coh jag läser vissa gång på gång, allra helst vakre hjem och lantliv. kram lotten

Villa elva-kulla sa...

De där är ett problem hemma hos oss också, har haft en enorm hög på golvet i sovrummet, och varje gång man plcokar fram en tidning så rasar högen...
Fint tidningsställ.
Ha de gott och trevlig helg!

husnummer30 sa...

:-) Jag känner igen det där med inredningstidningar lite överallt. Jag tror att jag har dem samlade, men jag brukar hitta dem lite här och var när jag städar.

Ha en fin helg! //Jill.

hemtrevnad marie sa...

Hej du!! ja det där med tidningshögar..... oj oj oj säger jag ,här finns inte bara högar, här finns drivor....Och ändå har jag magasinerat en del, hm...Titta på mina bokhyllor(jag menade tidningshyllor)fullständigt kaos! Men inredningstidningar är ju så bra att ha!!!!
Tidningsstället är sött, men väldigt litet!hi hi...
Kram Marie