söndag 17 februari 2008

Ett kök under förändring

Takbjälke i köket


Idag har P varit duktig och tagit tag i köket igen. Vi har ju varit minst sagt ambivalenta när det gäller det här köket. Ena dagen ska vi göra total budgetrenovering och bara måla luckor, stommar och byta bänkskiva. Nu har vi bestämt oss för att riva ner väggen vi bestämde att vi inte skulle riva ner, och bygga ut köket. Så här har det sett ut idag iallafall

Före & Efter


Det blir en verkligt stor skillnad! Ska bli jätteskönt när det väl är klart, men nu känns det iallafall som det är på gång. Men vi måste fortfarande bestämma oss för hur vi ska ha det... Inte det lättaste. Speciellt inte när jag kikar runt bland era bloggar där ute i bloggvärlden och får se massor med fins, smarta och roliga kökslösningar hemma hos er. Det gör det inte lättare precis. Just nu har vi en idé hur vi vill ha det, men hur vi gör med planlösningen och andra lösningar får ni se efterhand. Vilket är ert bästa kökstips?

Ha en skön söndag!

15 kommentarer:

Smultron och glass sa...

Vad roligt att göra om köket! Någon gång i framtiden ska vi bygga ut och göra om köket, men det finns en hel del andra måsten som ska fixas först, så det blir väl om väldigt många år.

Jag har inte funderat så mycket, men något jag skulle vilja ha i köket är stora lådor istället för skåp, det blir så mycket enklare att nå sakerna längst in då.

Nästa gång vi byter spis ska vi ha en induktionshäll. Egentligen vill jag ha gasspis, men det är enklare med en induktionsspis och det går nästan lika fort att ex koka upp vatten.

husnummer30 sa...

Vad skoj! Och det blir säkerligen superbra, oavsett vad ni bestämmer er för.

Mitt bästa kökstips - förvaring! Och gärna så lite överskåp som möjligt - för det blir så mycket luftigare då!

Linda P sa...

Oj, vad häftigt! Lycka till med renoveringen. Spännande.

Bor i en sekelskiftesvåning. Vi har renoverat vårt kök med enkla medel, du får kika in om du är intesserad. Ligger under kategorin "hemma"...
Hejsvejs!

Vita tankar sa...

Visst får du länka! Jag lägger en länk till dig också...
Härliga temuggar. Letar alltid efter nya "baljor" att dricka te ur. Är "teoman" :-).

Kram Linda

lottens vita och gröna sa...

hej vi har ganska nyligen blivit klara med köket. det tog en jättetid då vi hade otur att ha n vattenskada. det ledde iaf till att vi hann planera om köket, mitt råd är inspirers och låt det få ta tid att omsätta till ert! kram lotten ps ett tips, porslinsho, det är såååååååå fint!ikea har fina

Under en vind sa...

Vad spännande!!! Mitt råd är att tänka efter allt noga! Titta inte bara efter det snygga, utan också efter hur NI lever! Har du mycket som behöver förvaras? Har ni ofta gäster? Har ni ett annat matrum så du kan ha en mindre matplats i köket? Vad gör ni mest i köket? Osv osv...det som passar andra kanske inte passar er....VI har nästan all förvaring i lådor och det tycker jag är kanon! Barnens glas och tallrikar är i lådor som de själva kan duka fram ur!
Det jag gillar mest i vårt kök är vår ö, det inbyggda fönstret och att det är ljust! Vi har tapetseratmed samma tapet inne i vitrinskåpet som på väggen, det är också en kul effekt.
Är säker på att ert kommer bli jättefint! Men jag vet att det är många beslut att ta på vägen!

Ha en ny bra vecka! Kramis!

Handplockat sa...

följer förändringen med spänning =)

lycka till

kramen

Inredningsgalen sa...

Villket jobb! Skall bli kul att se. På en del folks begäran kommer det en bild utav soffbordet ikväll!

Pernilla/ Ockra villan sa...

Åhh vad spännande,. Ska bli kul att se hur resultatet blir.. Ser ju lovande ut..

Kram

Petra Bloggar sa...

*skrattar* det är verkligen roligt att man KAN ändra sig så många gånger som man gör! velig...ja? *fniss* tur att det blir toppen när det är klart iaf!

ps. inte dåligt med spik i den där bjälken....

P-lina sa...

Åhh det blir nog jättebra det där till slut...ser fram emot att se resultatet!

annaslantliv sa...

Vad kul att göra om, det kommer att bli jättebra. Men visst är det svårt att bestämma. Manser så mycket fina lösningar som man ska välja mellan och sen ska ju plånboken vara med och bestämma med... Blir kul att se resultatet!

Kram

Benita sa...

Visst är de svårt att bestämma sig hur man vill ha det, och speciellt när man besöker olika bloggar och ser hur fint & smart andra har fått till det..suck. Men jag tror att ni får det jättebra hos er också. Ska bli spännande att följa erat arbete med köket :)

Ha en bra vecka!
Kram B

Lea sa...

oj så härlig att se fler som är med i vår förening "vi som bor i byggdamm" :-)
Jag vet i alla fall att bloggen Norsidan25 prenumererar på ordförandepozten och La dolce vita är ständig medlem. Ser verkligen fram emot att se hur det går för er.
Ha det gott!
/Lea

Lene sa...

Gleder meg til å se deres ferdige kjökken, lykke til.